søndag den 30. september 2012

Venlige mennesker og gratis smagsprøver :-)

Det er nu dejligt, når der bliver vist interesse for bloggen. Især når interessen medfører gratis smagsprøver :-) Det synes jeg jo er skønt, for det kan hurtigt gå hen og blive dyrt, hvis man skal købe en hel portion af alle de te, man gerne vil smage.

I sidste uge var jeg en tur forbi Drogisten på Frederiksberg. Her skulle jeg købe Pukka peppermint & licorice, som jeg anmeldte i uge 35, hvor jeg smagte på en masse forskellige Pukka te. Pukka peppermint & licorice er en blanding af kun 2 ingredienser, lakridsrod og pebermynteblade. I Drogisten har de lavet deres egen te, kaldet Frederiksberg te, med de samme 2 ingredienser og derudover også jordbær-stykker.

Dette syntes jeg jo lød som en spændende kombination, så jeg fik lov at få en smagsprøve med hjem, når jeg nu havde en te-blog :-) Meget venligt af Drogisten.

Her til aften har jeg så fået smagt på teen, og den faldt bestemt i min smag. Den minder om mange af de andre urtete, jeg har smagt, der ofte indeholder lakridsrod og/eller mynte, men alligevel havde den et tvist af noget anderledes.

Teen blev lavet "to go", så jeg kunne drikke den, mens jeg gik en aftentur.


Teen dufter friskt af mynte, og det er også denne smag, der rammer tungen ved første tår, dog med en snert af jordbærsmag. Dette giver teen et anderledes tvist i forhold til dens "søster-teer" (dette forklarer jeg om lidt ;-) ). Når teen er sunket, kommer lakridsrodens sødme frem, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Denne kombination gør teen både forfriskende, let og sød på engang.

Dette er en urtete, der passer godt til tidens trends, hvor netop lakridsrod og mynte er utrolig populært. Det er da også derfor, jeg henviser til teens "søster-teer" for der findes flere teer, der minder meget om den, dog uden at være præcist den samme blanding.

Af de teer jeg selv kender til er selvfølgelig Pukkas peppermint & licorice, som jeg allerede har nævnt. Men derudover også Cool Summer og Cool Mint, som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Cool Summer indeholder præcist de samme ingredienser som Frederiksberg teen, men derudover også ananas. Cool Mint indeholder ud over lakridsrod og mynte også æble og citrongræs.

Sammenlignet med "søster-teerne" synes jeg Frederiksberg teen smager mere af mynte og mindre af lakrids, dog uden man får fornemmelsen af at drikke Vicks Blue. Så meget mynte er der slet ikke i. Lakridsroden tilføjer en let sødme, uden at det bliver for sødt. Det er netop derfor, jeg synes teen bedst beskrives som forfriskende, let og sød. -I modsætning til f.eks. Cool Mint, der er en meget kraftigt smagende te, der næsten kan virke lidt "tyk" i konsistensen.

Jeg tror, jeg vil foretrække at drikke Frederiksberg te midt på dagen, evt. også om aftenen på en lun sommerdag, netop fordi den er let i smagen. Jeg ville ikke drikke den om morgenen, men det er fordi jeg konsekvent ikke drikker te med lakridsrod om morgenen :-) Det føles lidt som at spise slik til morgenmad (det vil nogen sikkert synes er fantastisk). Derudover vil den også være god efter et måltid mad, da den indeholder mynte, og mynte kan stimulere fordøjelsen og berolige maven.

Tak til Drogisten for den dejlige smagsprøve.

fredag den 28. september 2012

Kreative te-dåser

Med al den te, jeg har i mit køkken, er det også naturligt nok, at jeg har mange te-dåser. Det er den bedste måde, at opbevare teen, hvis den skal holde længe, og det ser da også pænt ud, når køkkenhylden er fyldt med farverige dåser i forskellige størrelser.

Her er et lille udpluk af min te-hylde :-)

Som I måske kan se er der en del dåser, hvorpå indholdet ikke fremgår, bl.a. fordi dåserne er købt tomme, eller fordi der er kommet nyt indhold i dåsen, siden den blev indkøbt.

Selv om jeg er ret god til at huske, hvilken te, der er i hvilken dåse, er det ikke særlig smart, når man har gæster på besøg, så derfor var jeg i går lidt kreativ :-)

Jeg var et smut forbi en Panduro Hobbyforretning efter nogle Manilla mærker. Dem har jeg så skrevet te-navnene på og sat på te-dåserne med lidt tape.

Materialer (jeg havde så også fundet nogle gamle tusser frem, der har små stempler i den ene ende):

Det færdige resultat:

Jeg synes selv, det er blevet rigtig godt :-)

torsdag den 27. september 2012

Brev-te fra Perchs

Som nogle måske har set på A Teaholic's facebook side, har jeg i dag haft forelæsning i den lokale biograf. Ud over at det er nogle dejlige sæder, så nyder jeg også, at de sælger te fra Perchs :-)

I dag har jeg derfor prøvet en ny te: Grøn Rabarber te. Perchs sælger den både som løs te og i breve.

Jeg beklager billedekvaliteten, men det er taget med mobilen :-)


Teen er lidt mørkere i farven, end jeg synes grønne teer plejer at være. Men jeg er lidt i tvivl, om det er lyset/papkruset, der gør det. Inden man brygger den, dufter den dejlig sødt, men efter brygning dufter den mest af grøn te. Rabarber-smagen tilføjer en smule sødme til den grønne te-smag.
Jeg synes, denne te er rigtig god, hvis man gerne vil have en te, der smager meget af grøn te, og hvor den tilsatte smag ikke går alt for meget igennem.

Teen er købt i Perchs' fine pyramide poser:


Tebladene er stadig ret grove i det, hvilket gør at kvaliteten opretholdes. Te-poserne pakkes i lufttætte plastik breve, der sørger for, at teens smag og duft ikke påvirkes udefra.

mandag den 24. september 2012

En kold efterårsdag

Brrr.. Er jeg den eneste, der ikke helt kan vænne mig til kulden uden for? Jeg synes godt nok, det er gået stærkt den sidste uges tid. Nu varer det ikke længe, før vanterne skal frem igen.

I dag kunne jeg slet ikke få varmen, da jeg sad på biblioteket og læste lektier, efter en cykeltur på 6 km. Da jeg stadig sad og rystede af kulde efter 45 minutter, besluttede jeg at tage hjem til min dejlige sofa, der er fyldt med varme tæpper.

På hjemvejen kørte jeg forbi bageren efter en kartoffelkage. Man må altså godt synde lidt på sådan en dag ;-)

Hjemme i sofaen blev tæpperne hævet frem, og kartoffelkagen blev indtaget sammen med en dejlig varm kop te og et afsnit af Matador.


Teen, jeg drak, var en blanding af Dark Chocolate fra Perchs og Caramel Cream fra Tante T. Jeg tror, blandingsforholdet var ca. 2/3 chokolade te og 1/3 karamel te. Det smagte virkelig godt, men næste gang, tror jeg, der skal lidt mere karamel te i.

Se det er en god måde at tilbringe sin mandag eftermiddag, når det nu er koldt og blæsende uden for!  Men nu må jeg vist hellere i gang med lektierne igen :-)

God mandag.

onsdag den 12. september 2012

Te med granatæble

I dag fik jeg tid til at smage endnu en af de prøver, jeg for snart længe siden fik af Tekanden.dk. En White Tea & Pomegranate - altså en hvid te med granatæble - fra London Fruit & Herb Company.

Teen dufter ret specielt, faktisk lidt af sæbe, så derfor havde jeg ikke de store forventninger til smagen. Men jeg blev heldigvis positivt overrasket for ud over at være dejlig mild pga. den hvide te base, så giver granatæble-aromaen smagen et rigtig fint "twist" uden den bliver for gennemtrængende. Teen smager så absolut ikke af sæbe, selv om jeg synes, den dufter sådan :-)


tirsdag den 11. september 2012

Bøger om te

I dag har jeg været et smut forbi biblioteket for at få fingre i disse to bøger:


Tid til the af Knirke Egede
og
The - Fra blad til kop af Christian Hincheldey (der i øvrigt var manden bag sponseringen af te til min konkurrence i august -endnu engang tak!).

Selv om studiet egentlig kræver det meste af min tid, glæder jeg mig alligevel til, at disse bøger kan give mig et lille pusterum fra min ellers travle studie-hverdag. Jeg har allerede bladret lidt i Tid til The, og det ser lovende ud :-)

I skal nok høre mere, når jeg har haft mere tid til at kigge i bøgerne.

After Eight - A Teaholic style

Gennem en veninde smagte jeg på et tidspunkt en Choko Mint te, der smagte helt fantastisk af chokolade og mint. Sådan en te ville jeg også gerne have, så derfor undersøgte jeg, om mine oftest brugte teforhandlere solgte noget lignende. Hos Perchs fandt jeg en After Eight te, der ud fra beskrivelsen lød præcist som det jeg søgte.

Da jeg modtog teen, var den dog ikke helt som forventet. Den duftede og smagte som om, det var mere en blanding af karamel og mint end chokolade og mint. Derudover smagte den også for meget af mint, efter min smag. Teen var god, men bare ikke så god, som den jeg havde smagt hos min veninde.

Noget tid efter købte jeg en Dark Chocolate te, som jeg tidligere har beskrevet her på bloggen. Da jeg havde haft denne te i noget tid, fik jeg en dag pludselig en ide. Hvis jeg nu mixede min After Eight te med Dark Chocolate te. Ville jeg så få en te, der smagte som Choko Mint?

Forsøget blev lavet og hurra :-) teen smagte, som jeg husker Choko Mint'en. Ved at tilføje Dark Chocolate fik jeg tilføjet den chokolade smag, jeg syntes After Eight manglede, samtidig med at mintsmagen blev en anelse svagere, fordi jeg nu kom mindre mint i pr. kop.

Jeg blander teen ca. 50/50, når jeg brygger After Eight - A Teaholic style :-) Men ren After Eight te kan også anbefales, hvis du foretrækker masser af mint-smag.


søndag den 9. september 2012

Brev-te vs. løs te

Jeg har gået og tænkt lidt over forskellen på brev-te og løs te, bl.a. fordi mange jo mener, at brev-te bare er te-rester, der er samlet sammen og hældt på poser. Om dette er korrekt, skal jeg ikke udtale mig om, men mine erfaringer med brev-te vs. løs te vil jeg da gerne dele med jer :-)

Jeg har altid godt kunne lide brev-te, og i dag kan jeg stadig godt nyde en helt almindelig Lipton Earl Grey eller Pickwick Jordbær. Men i de fleste tilfælde vælger jeg løs te, da jeg synes, de kommer i mange flere spændende varianter, samtidig med at jeg rigtig godt kan lide, at jeg kan se teen, dens struktur og de smagsforstærkere, der er i. Derudover har jeg også en formodning (omend den ikke er bevist) om, at brev-te i flere tilfælde end løs te er tilsat kunstig aroma i stedet for naturlig aroma.

Ovenstående er selvfølgelig mest set i forhold til den mere almindelig brev-te, man køber i supermarkederne, for i dag findes efterhånden mange gode te-mærker som brev-te. For en uges tid siden skrev jeg om Pukka te, der udelukkende sælges som brev-te. Disse er alle lavet af naturlige råvarer med naturlige aromaer.
Derudover sælger f.eks.Perchs, hvor jeg ofte køber løs te, også te i breve. Disse te er også tilsat naturlig aroma.

Mærker som Pickwick og Lipton synes jeg også, har fået øjnene op for, at vi te-drikkere ønsker flere varianter. Hvor de førhen kun solgte sort te enten med eller uden frugtsmag, kan man nu også få både rød, grøn og hvid te i breve med forskellige smagsvarianter. Picklick laver også en ganske glimrende te af ren lakridsrod.

Kvalitetsmæssigt, tror jeg dog altid løs te vil være lidt foran, eftersom korrekt opbevaring af teen, betyder meget for teens holdbarhed og smag. Brev-te pakket i papir og placeret i en papkasse holder altså ikke på smagen på samme måde som en løs te i en lufttæt beholder.

Jeg tror konklusionen på ovenstående fra min side må være, at brev-te sagtens kan drikkes og nydes, især hvis man er på farten og bare skal have lidt forskelligt med. Men derudover vil jeg til hver en tid foretrække løs te :-)

Hvad synes du? Kom gerne med en kommentar om emnet :-)

mandag den 3. september 2012

Iste fra AriZona

I går fandt jeg iste fra AriZona til kun 13 kr. i Netto, så dem måtte jeg da have en af med hjem. Jeg har smagt dem få gange før, men fandt dem dyre. Derfor er jeg aldrig gået sådan rigtig amok i dem. Valget faldt på Blueberry White Tea, men i "min" Netto havde de også Pomegranate Green Tea og en anden variant med grøn te, som jeg ikke lige husker smagen af.

Jeg tror på ingen måde denne iste er et sundt alternativ, for den smager lidt sødt, og sukker er en del af ingredienserne. Men den smager virkelig lækkert, så måske den alligevel er et bedre alternativ til den cola, jeg egentlig ville have købt i Netto :-) Smagen er skønne friske blåbær tilsat lidt sukker. Jeg tror, den ville være ekstra god på en varm sommerdag, serveret med isterninger og en skive citron. Men det er jo lidt sent nu, hvor vi netop er startet på september :-)

Ud over den dejlige smag, er jeg også ret vild med AriZonas flasker. De er altid så flotte og dekorative at se på, at man næsten ikke har lyst til at smide dem ud.

-Jeg må vist hellere i Netto igen efter en flaske eller to mere :-)

søndag den 2. september 2012

Mynte, mynte og mynte

I dag har jeg drukket den sidste af mine 9 Pukka te, en Pukka three mint, der som navnet antyder, indeholder hele 3 forskellige slags mynte: Pebermynteblade, mynteblade og agermynteblade, intet andet :-)

Det kan jeg jo rigtig godt lide, for som jeg nok snart har nævnt et par gange, fortrækker jeg de mere simple te, hvor jeg kan smage de forskellige ingredienser.

Pukka three mint beskrives som "forfrisker og understøtter fordøjelsen", hvilket jo lyder meget godt :-) Teen har ikke den skønneste farve, men til gengæld dufter den dejligt af mynte. Smagen er også, nok ikke så overraskende, ren mynte, uden det bliver for kraftig en smag.

Faktisk er jeg gået hen og blevet ret vild med mynte i teen hen ad aftenen, da jeg synes, det virker afslappende. Jeg kan rigtig godt lide Pukkas three mint, men jeg tror nu, jeg alligevel fortrækker min After Eight te fra Perchs, der er en blanding af pebermynte og chokolade te. Man har vel en sød tand ;-)


Dette indlæg bliver ind til videre det sidste i Pukkas tegn. Selv om jeg startede med at skrive, at jeg hurtigt blev træt af kun at drikke Pukka te, synes jeg alligevel, det har været en spændende uge (det er så også blevet til at par kopper sort, hvid og grøn te ind i mellem al urteteen). Jeg synes, jeg er blevet lidt mere positivt stemt overfor Pukkas te nu, hvor jeg rigtig har fået smagt godt og grundigt på dem, og jeg tror, jeg skal ud og købe peppermint & licorice samt three mint til mit sortiment.

lørdag den 1. september 2012

Kardemomme i teen

Lige som lakridsrod bruges kardemomme også tit i Pukkas te. Kardemomme var blandt andet en ingrediens i Pukka licorice & cinnamon, som jeg smagte den anden dag, men også i de 2 te, jeg har drukket i dag, er der kardemomme.

Pukka pure er en meget speciel te, hvis man er vant til "rigtig" te med aroma. Pukkas varemærke er SUNDE te, og som de fleste ved, så er sund ofte lig med knap så god smag. I hvert fald i nogen tilfælde :-) Pukkas te er rigtig gode og sunde, men når jeg drikker te, er det primært for smagens skyld, ikke fordi det er sundt/usundt. Derfor foretrækker jeg ofte andre temærker end Pukka. Men når det så er sagt, har Pukka stadig formået at fremstille sunde te, der faktisk smager fint. Går man meget op i sundhed, kan jeg godt forstå, at man er vild med Pukkas te. Pukka pure er en af disse te, som er super sunde, men som umiddelbart ikke får mine smagsløg til at slå kolbøtter ;-)

Pure består af anisfrø, fennikelfrø, kardemommefrø, lakridsrod, korianderfrø og sellerifrø. Farven er gul som en kamille te, mens duften for mig er temmelig udefinerlig. Smagen er lidt det samme. Der er så mange forskellige ting i, at jeg har svært ved at smage de enkelte ingredienser.

Ifølge greenskin.dk har pure en god effekt på fordøjelsen samtidig med, at den har en rensende virkning, så måske man alligevel burde overveje at have pure i te-sortimentet bare for sundhedens skyld :-)


Senere på dagen drak jeg en kop Pukka vanilla chai sammen med en god portion hjemmelavet æblekage :-) Lækkert.

Pukka vanilla chai er en lidt atypisk chai te, da den ikke indeholder nogen te, men i stedet er en blanding af kanel, ingefær, lakridsrod, kardemommefrø, fennikelfrø og vanillestang. Den har en fin lys brun farve, og den dufter af kanel og vanille, men man kan godt fornemme, der også er noget andet, der spiller ind :-) Smagen er meget ingefær, lakridsrod og kanel. Måske også kardemomme, men jeg smager ikke så meget vanille. Teen er rigtig lækker, hvis man er vild med chai, men gerne vil have noget lidt mere let i det, da den er mere forfriskende end en almindelig chai med sort te.